Kategorier
Alt og ingenting

Her er DKKs aktiviteter våren 2021

Juniorklatrer Nora Gustad er en av deltakerne på DKKs konkurransegruppe. Her klatrer 12-åringen en rute gradert 8-.

Drammen klatreklubb kjører juniortreninger og planlegger utekvelder, foredrag og kurs framover. 

For de fleste starter nok klatresesongen nå når Klatreverket Drammen og andre klatresentre har åpnet opp etter flere måneder med koronastengt. De ivrigste har allerede startet klatresesongen ute på is, i fjellene eller på tørre og kalde klipper utendørs i sola. Barn og toppidrettsutøverne på rekruttlandslag har stort sett kunne trene inne med koronasmitteverntiltakene. Uansett ønsker vi alle medlemmer et godt nytt klatreår. Vi har ventet litt med å sende ut informasjon siden mye har vært usikkert, men nå tar vi sjansen.

Vi har planer om treninger, fører, kurs og utekvelder som vi ønsker å invitere til, men samtidig er det mye usikkerhet rundt smittesituasjonen. Hvis du har innspill på noen av punktene nedenfor, send gjerne svar på denne eposten.

Klatretrening for barn og juniorer, i samarbeid med Klatreverket Drammen
DKK samarbeider om klatretilbudet til barn og ungdom med Klatreverket. Det er grupper for barn og unge opp til 15 år for både tauklatring og buldring som administreres fra Klatreverket. Ta kontakt med senteret på https://klatreverket.no/drammen/.
Klubben står for juniortreningene for konkurranseklatrere og for 15-19 åringer som ønsker å trene mer og ha et klatrefellesskap. Gruppen trener mandag, onsdag og fredag fra 17 til 19. Ta kontakt hvis det er aktuelt.

Ny klatrefører for Drammensgranitt
Vi håper å få ferdig ny fører til sommeren med over 1200 ruter og mange buldreområder i det som er et av Norges mest kompakte og omfattende klatreområder. Dette har vært mye snakk om en stund, men nå nærmer arbeidet seg snart en sluttfase. Det er fremdeles mulig å sende inn fine bilder eller rapportere førstebestigninger, hvis noen unnlatt å gjøre det, og det er fremdeles behov for gode administrative krefter å få den i havn. Men planen er å gjøre ferdig materialet før påske, og få den ut før høstsesongen så sant det ikke blir litt forsinkelser siden dette er ulønnet arbeid som må skje på fritiden.

Årsmøte 11.5, med foredrag av klatrer- og trenerlegende Stian Christophersen
11. mai planlegges årsmøte, litt utpå våren for å satse på at smittesituasjonen gjør at vi kan møtes fysisk. I tillegg til å velge nytt styre og legge retning for året som kommer, så inviterer vi til foredrag med Stian Christophersen. Han har laget Klatrebibelen, vært norgesmester og trener for noen av verdens beste klatrere, og er nå ute med ny bok med praktiske øvelser for klatretrening. Vi satser på klokka 19 på Klatreverket Drammen, i kantina i 2. etasje i bakgården.

Kandidater til styret ønskes, spesielt kvinner
Vi trenger nye kandidater til styre, og spesielt kvinner. Vi fikk ingen kvinnelige kandidater sist valg, og endte med et styre av menn. Det kan vi ikke ha. Så vi takker for alle som ønsker å være med å forme klubben framover, alle er ønsket og spesielt som nevnt kvinner. Føles rart å skrive det i 2021, men sånn er det.

Klatrekvelder utendørs tirsdager i april/mai
DKK har i mange år arrangert klatrekvelder utendørs på klipper for å gjøre det lettere for folk å bli kjent med nye områder. Vi satser på det tirsdager i april så sant snøen har gått. Det blir en anledning til å bli kjent med flotte klatreklipper for alle nivåer, som Bera, Gullaug og Mellomveggen på Hyggen og Damtjern. Følg DKK på facebook for info om arrangementene.

Kurs – trenerkurs og kanskje kameratredningskurs
Smittesituasjonen avgjør når klubben kan arrangere kurs for medlemmer. De siste årene har vi prioritert trenerkurs og instruktørkurs for sportsklatring, for å sikre at tilbudet til barn og unge og de som vil lære seg uteklatring er best mulig i Drammen. Vi ønsker å tilby nye trenerkurs, men kan også vurdere kurs i kameratredning hvis det er endel som ønsker det. Medlemmer som er kvalifisert og kan være interessert i trenerkurs kan ta kontakt. Dette er mulig takket være gode støtteordninger gjennom Norges klatreforbund.