Aurekulpen

Aurekulpen ble nok oppdaget lenge før noen klatrere tilfeldigvis snublet over veggen i 2020. De så potensialet og ikke lenge etter ble det signert avtale med grunneier og jobben med å pusse frem flere linjer startet. Veggen ligger i Nesskauen ikke langt unna Skollenborg i gamle Sandsvær kommune. Fra bommen, der det betales for bompassering, fiskekort eller begge, går Nesveien opp forbi Store Ramsvart der det kanskje finnes noe for de som elsker sva.

Adkomst

Fra E134 Kongsberg/Drammen, følg skilting mot Larvik, Fv40. Ta av til venstre mot Bjerknes etter sagbruket og rett før veien krysser Lågen. Følg veien 2,7 km, deretter ta av på grusvei med bom til venstre etter den store røde låven. Betal bomavgift og hold venstre opp grusveien til du ser en stor parkeringslomme på venstre side etter 3 km.

Fra E18 Holmestrand/Larvik, følg skilting mot Hvittingfoss/ Kongsberg, Fv40. Fra Hvittingfoss, følg veien 21,4 km og ta av til høyre mot Bjerknes rett før veien krysser Lågen. Følg veien 6,7 km, deretter ta av til høyre opp grusvei med bom. Betal bomavgift og hold venstre opp grusveien til du ser en stor parkeringslomme på venstre side etter 3 km. Fra parkeringen er det 250 meter på tydelig sti til veggen. Området rundt veggen er fylt med blåbærlyng og på toppen er det fantastisk utsikt. Etter grunneiers ønske skal det også bygges gapahuk med overnattingsplass her. Fra toppen er det også mulig å feste topptau på de fleste toppanker. Følger du stien litt videre kommer du til Aurekulpen i Neselva. Det er en liten kulp på 3×4 meter med egen foss, der det er fint å avkjøle seg på varme dager. Etter endt klatreøkt kan Nesveien ta deg videre til flere fine vann med gode fiskemuligheter og kanskje et par klatrevegger? Det er også en fin badeplass med egen flytebrygge ved vannet Jartkjær.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.