Kjevlingen (Ulverud)

Kjevlingen ligger godt gjemt bak Knabben på Solbergåsen. Etter hogging av en del skog kom denne klippen til syne, ca 15 meter høy og godt overhengende. Kobler man dette med den samme fjellkvaliteten som på de øvrige klippene får man en prima sportsklippe som nok er mye mindre besøkt enn kvaliteten skulle tilsi.

Adkomst

Følg fv. 283 fra Drammen sentrum mot Åssiden / Hokksund / Kongsberg. Ta av til høyre mot Solbergelva etter cirka 7 km og fortsett langs Gamle Riksvei til Solbergsenteret. Ta til høyre her på Solbergveien. Følg veien over et par fartsdumper til et Y-kryss, og ta til venstre her på Skanseveien. Ta av til høyre opp Myrabakken, og følg veien til den møter Solbergveien igjen. Ta til venstre opp denne, cirka 300 m til en bom. Parker her, eller betal i bommen og kjør videre. Du kan parkere ved Møllebrua, enten like før på høyre side, eller etter, i lomme på venstre side, men ikke slik at du er til hinder for beboerne. Nærmeste nabo skal inn i oppkjørselen med en stor lastebil, så vis hensyn og ikke parker i oppkjørselen! Om det er fullt, er det mulig å fortsette 500 m til enda en parkeringsplass.

Det går buss fra Bragernes Torg til Solberg skole. Derfra er det 1.2 km til bommen.

For å komme til feltet, gå inn veien som er stengt med bom like før Møllebrua. Følg veien cirka 300 m, og ta av til venstre på sti. Hold deg på «skogsmaskinveien », og sikt deg inn mot bratt klippe omtrent rett frem.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.