Kinnartangen

I den forrige utgaven het dette feltet Kinnartangrenna, men vi kaller det nå Kinnartangen fordi det har blitt utviklet flere sektorer utenfor selve renna. Feltet byr på spennende og variert klatring. Det er vegger på begge sider av den store renneformasjonen som går nesten fra veien og oppover skråningen, og noen mer frittliggende vegger på begge sider på toppen. Det gir klatring på alle grader i et helt spesielt naturområde med sitt eget mikroklima, hvor det kan være isklatring i april og skyggefullt på varme sommerdager. Her finner du prosjekter langt oppe på niertallet og lette ruter, og både korte og mellomlange linjer. Den sist utviklede sektoren, Hyggefjord, er et stort sva i to etasjer, til venstre for renna i det som heter Kaståsen. Det er også rom for å utvikle flere linjer, både mellom de etablerte rutene og på svaveggene i øvre del og vestover. Øverst er det flott utsikt utover Drammensfjorden.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg skilting mot E18 og Oslo, deretter E134 sørover mot Drøbak. Kjør forbi Gullaug (matbutikk, bensinstasjon) og videre tre km til Lahell. Ved rundkjøringen på Lahell, ta til høyre mot Klokkarstua/Hyggen på fv. 281, Grimsrudveien. Følg veien i 2,7 km til Kinnartangen. Parker utenfor busslomma, enten på grusparkering femti meter nærmere Hyggen, eller i en liten lomme i et lite steinbrudd to hundre meter nærmere Drammen.

På hverdager kan du ta buss fra Bragernes Torg i Drammen til Kinnartangen.

Stien til renna, sektor Piper at the gates of down og videre går opp tjue meter fra busslomma retning Drammen. For sektor Oh, By the Way og sektor Hyggefjord, gå forbi renna tilbake mot Lahell. Det er to minutters anmarsj til de nærmeste sektorene, og fem minutter til toppen.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.