Tofte

Klippen heter Toftefjell på kartet, men kalles Tofteåsen lokalt. Den langstrakte veggen er opp til 120 m høy, og lett å få øye på der den ruver over bebyggelsen i Tofte. Toppen er et lokalt turmål som skal ha den beste utsikten på Hurumlandet. Fjellet er fast med fine risslinjer. Veggen er sørøstvendt med sol fram til tidlig ettermiddag. Anmarsjen er spesielt kort og enkel, og omgivelsene er barnevennlige.

De første kjente rutene ble etablert i 2007, men aktiviteten tok seg opp først i 2020. Per desember 2021 er det seks linjer på flere taulengder som går helt til topps, og fem linjer på én taulengde med boltet snufeste. Alle rutene er naturlig sikret. Det er ikke ønskelig med flere bolter.

Det er to fine badestrender i Tofte om man vil ta en dukkert. Ikke gå glipp av Filtvetbolle om du kjører via Jokerbutikken i Filtvet.

Adkomst

Til Tofte kan man kjøre E134 fra Drammen eller i tunnelen under Oslofjorden. I rundkjøringen på Hurumsiden av Oslofjordtunnelen tar man avkjøringen ned mot Sætre og så sørover mot Filtvet/Tofte på vei 281. Følg den langs fjorden forbi Filtvet til Tofte. Klippen ligger helt inntil turveien i Øvre Skoledalen. Parker ved Hurum Brannvesen eller vis a vis Tofte ungdomsskole, men ikke foran brannstasjonen. Retur fra toppen går ned merket tursti som følger svaberg langs ryggen mot sørvest, og kommer ned ved krysset Skoledalen/Klokkeveien.

Nærmeste parkering, rett ved veggen:
GHX6+VG5 Tofte

Parkering ved skolen:
GHX7+G4X Tofte

Klatrefeltet

Veggen, start venstre sektor:
GPS: 59.549667, 10.56118
/// våtere.sykler.bærere