Hamre

Klippen ble utviklet i 2002 og 2003 i en rivende fart, og byr i dag på et rikt utvalg av i hovedsak boltede ruter på bratt sva. Klippen sliter endel hud, spesielt når det er varmt. Østerudveggen som ligger midt i mot i det man tar av fra Eikernveien, har sett enkelte besøk, men denne har foreløpig ingen ruter. Periodevis svært løst fjell og blanke seksjoner kan være noe av grunnen til dette. Et besøk på Hamre kan kombineres med bading i Eikeren, eller for de kunstinteresserte, et besøk på Vestfossen kunstlaboratorium.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg E134 mot Kongsberg i ca 22 km. Kjør rett frem i rundkjøring ved Eiker Kjøpesenter (fortsatt på E134) og ta av til høyre mot Tønsberg / Vestfossen på vei 35. Følg denne veien mot Tønsberg i ca 9 km. Ta av til venstre på grusvei ved Søndre Hamre camping, skiltet Hamrekleiva – privat vei. Følg denne veien over ferist og rundt sving, ca 1,5 km, og parker i parkeringslomme når du har fått øye på klippen. Husk å betale bomavgift, for tiden 30 NOK. Antatt kjøretid fra Drammen sentrum er 35 min.

Fra parkering, gå til høyre opp bratt sti. Omtrent på toppen av denne går det en sti til høyre. Følg denne inn til klippen.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.