Tverråsen


Klippe på skauen med enormt utviklingspotensiale.

Klippen i sin helhet er lang, over 2 km. Ikke helt tilfeldig kanskje, men den delen som er utviklet nå er den delen som er lettest tilgjengelig. En liten periode lå det an til et forbud mot klatring på klippen. Heldigvis klarte klubben å argumentere tilstrekkelig mot dette slik at et forbud mot klatring ikke ble vedtatt. Det signaliserer imidlertid den ønskede tilnærmingen til klatringen på Tverråsen, nemlig at man primært skal etterleve en trad-etikk ved utvikling av ruter på klippen. Klippen huser en av områdets vanskeligste kileruter, nemlig Karaokeklatreren (8/8). Klippen er pr i dag vel verdt et besøk, med mange høykvalitets kileruter.

 

Spesielle hensyn
Drammen kommune har utpekt Tverråsen og områdene under klippen til viktige naturområder man bør ta godt vare på. Det er derfor viktig med sporløs ferdsel her og at det tas spesielt hensyn til både flora og fauna. Etablering av klatreruter bør foretas på en skånsom måte med minimale inngrep.

 

Parkering
Ved Landfalltjern.

 

Førere
Tverråsen øst for Tverken 2012:  Tverråsen nye ruter -ny_2

Tverråsen vest for Tverken 2013
:  tverraasen_vestre_3 og google-map

 

Adkomst
Fra Drammen sentrum (området ved Bragernes torg), kjør vestover langs Engene / Øvre Strand­gate, og følg skilting til Sykehuset Buskerud / Spiralen. Ta til høyre opp Konggata, fortsett til venstre (Hans Hansens vei) ved avkjørsel til Spiralen. Ta til høyre opp Sanatorieveien og deretter opp Underlia (skiltet Landfallhytta). Følg denne veien oppover og betal bomavgift før du fortsetter på Landfalltjernveien. Parker ved Landfalltjern.

Følg grusvei oppover mot Tverken. Når du kommer til Steinkjerringa (ei hytte på høyre side av veien med ei steinkjerring utenfor)

Note  the effectiveness of the sildenafil buy amoxicillin online is not diagnosed. Cardiovascular disease (but-.

. For rutene i øst følg stien som går inn til høyre i overkant av Steinkjerringa. Følg stien til det kommer et lite tjern på venstre side og gå over en liten bro. Når du har gått over broen kommer det noen svaberg, hold til høyrekant av disse til du kommer inn på stien igjen. Når du kommer til et Y-kryss, hold til venstre til du kommer til en hytte. Hold så til høyre over svaberget, nå kan du se ei steinhelle, ”Grotta”, på venstre side. I bakkant av denne på høyre side er det en liten kløft. Gå gjennom denne og følg en litt utydelig sti opp til veggen.
Tverraasen-oest-detalj

Et hett tips til anmarsjen er å bruke sykkel. Da tar anmarsjen ca 25 min. Parker sykkelen i skogen etter Steinkjerringa.

 

 

Ulrike Jüse klatrer på Tverråsen. Foto: Håvard Grothe Lien.