Norges mest urbane klatrefelt? Det er meget mulig at dette er tilfelle, og det byr på både fordeler og ulemper. Fordelen er soleklar da klippen har kort anmarsj, og egner seg godt til en ettermiddagsøkt. Ulempen er nesten like klar, klatrerne har nesten samme utfordringen mennesker har i et ekteskap, og det er utfordrende å skulle leve så nært de lokale beboerne. Vi oppfordrer derfor alle brukere av feltet om å gjøre så lite som mulig av seg selv, slik at vi ikke opplever konflikter.
Parkeringsmulighetene er begrenset, men ikke la deg friste til å «låne» en av beboernes parkeringsplasser. Om det er fullt på DKK’s parkering så parker på anvist plass før du kjører inn til selve terasseleilighetskomplekset.
Klatringen er preget av uttallige diedre og egger, med enkelte overheng og vegger innimellom. Klippen huser over 100 ruter, men enkelte av rutene har regler, slik et godt gammeldags 80-talls crag skal ha. Ikke la disse detaljene frustrere deg, gled deg heller over alle de flotte rutene, og den gode fjellkvaliteten. Klippen tørker raskt etter regn, men har ettermiddagssol. Det betyr at det kan bli svært varmt her midtsommers, men at klippen egner seg godt som vår og høstcrag.
Spesielle hensyn
Klatrefeltet på Bera ligger veldig nærme boligbebyggelse (30 m). Dette må vi ta spesielt hensyn til her. Husk at våre stemmer bærer bedre utover enn ned til bakken. Det sier seg selv at med så tett naboskap må vi være særlig varsomme for at ikke naboskapet skal bli en belastning for begge parter.
Klubben har fått tilbakemelding fra Bera Øvre Sameie om at klatrere camper/overnatter ved blokkene/parkeringen. Dette er selvfølgelig noe sameiet ikke ønsker og klubben støtter sameiet fullt ut.
Vi oppfordrer alle klatrere til å benytte parkering i Bera kun når man klatrer, men flytte seg til campingplass eller utmark for overnatting.
Parkering
Ved rundkjøring før avkjøring til 3. Bera terrasse eller på oppmerkede plasser i enden av 5. terrasse. Parker for all del ikke på plasser som er forbeholdt beboerer og deres gjester (som regel godt skiltet).
Det kan være mange som vil katre her på en godværsdag. Da er det fint om dere kan avtale å kjøre sammen.
Adkomst
Følg vei 283 fra Drammen sentrum mot Åssiden / Hokksund. Etter å ha passert en Statoil-stasjon på høyre side (ca 4km fra sentrum), ta av til høyre i andre lyskryss ved Colibri fargehandel. Følg denne veien – Åslyveien – til T-kryss og ta til venstre i Knut Bjørhuus vei. Følg denne i noen hundre meter til Y-kryss og ta til høyre opp Kristian Brenners vei. Ta til høyre igjen etter å ha passert en del boligblokker, skiltet Bera Terrasse. Følg veien oppover til en liten rundkjøring. Her befinner første alternativ til parkering seg (på høyre side av rundkjøringen), eller ta rett frem i rundkjøringen – deretter en krapp venstre – og følg skilting til 5. Bera Terrasse. Det andre alternativet for parkering har plass til fire biler, og befinner seg innerst på 5. Bera Terrasse, og er markert med parkering for Drammen Klatreklubb. Vær nøye med å følge beskrivelsene for parkering! Ikke la deg friste av å kjøre inn i Bera Terrasse 4 for å parkere inntil klippen!