Mellomveggen

I Hyggen ligger det flere fine klipper med klatreruter. Mellomveggen bærer sitt navn fordi den ligger mellom Hyggen og Ovnerud.

Selv om klippen ser ganske rotete ut er det flere fine ruter her. Det har vært klatret på Mellomveggen siden 1980-tallet. Da var det særlig Arne Lind og hans kamerat Keith Robson som holdt på her. Feltet ble ryddet og nyetablert sommer 2013 etter en del dugnad, med Harald Bakken som primus motor. Mellomveggen er også en variert klippe. Her er det klatring rett fra turveien, hvor man kan trille barnevogna helt fram. Det er noen lange og harde ruter til langt opp på 8-tallet og noen ganske korte ruter. Det er en god miks av naturlig sikrede ruter og boltede. Og noen fine lange naturlig linjer som er litt over 30 meter (pass på tauenden!). Som for de andre klippene rundt Hyggen klatres det her på Drammensgranitt.

Parkering
Som for Hyggen «gamlefeltet», på en parkeringsplass på høyre side av Allegodtveien (se Drammensføreren). Denne ligger i bunnen av boligfeltet her, under denne klippen. Ikke kjør videre oppover i boligfeltet.

Fører

Fra 2016:   Minifører for Mellomveggen

Se oppdatert fører for området i Maria og Haralds blogg

Adkomst
Gå videre oppover langs veien til denne svinger brått 90 grader opp mot høyre. Der går man inn og følger turvei til venstre mot Ovnerud.

hyggenvest og mellomveggen
Ingrid Skøien Karlsen på Mellomveggen. Foto: Torgeir Lande.
Ingrid Skøien Karlsen på Mellomveggen. Foto: Torgeir Lande.