Askfjell

Askfjell er den mektigste og mest mytiske klippen i Drammensregionen der den troner over Lierdalen med 120 meter bratt granitt. Klippen er lett synlig fra motorveien på vei ned mot Drammen. På denne store veggen er bare et dusin ruter etablert opp gjennom årene, og med tanke på at dette er den største veggen nær Stor-Oslo er det rart. Det kan forklares med litt harde ruter, med litt lang anmarsj og litt krevende opplegg for å lage nye ruter, og rovfugl som gjør at det ikke er klatring før sensommeren. Vi håper denne føreren kan bidra til at flere oppdager denne utrolige veggen for både harde og middels vanskelige flertaulengdersruter på egne sikringer.

Siden forrige fører er flere av de hardeste naturlige frirutene i området blitt klatret på naturlige sikringer på tidligere tekniske ruter. Det gjelder både Vandrefalken på grad 9-, som bare er klatret to ganger på led og den harde Powernap med grad 8+. Men det er flere mindre harde ruter som anbefales, og ruta Accadia bør være en klassiker for mange. Det er også fine linjer for nye ruter, både på hovedveggen, og i området til venstre på klippen og på store og små klipper rundt hovedveggen.

Adkomst

Klippen er lett synlig fra E18 på vei vestover ned mot Drammen. Fra Drammen og Oslo kjører man motorveien til Kjellstad, og kjører videre vei 285 skiltet mot Hønefoss/Lierbyen. I rundkjøringen ved Lierbyen følges Vestsideveien nordover i fem kilometer forbi Egge skole og opp bakke og til venstre opp Eikseterveien med skilt Eiksetra. Følg veien bratt oppover i et par kilometer til parkering ved Kleivdammen. Herfra går det traktorspor til høyre sørover og blåmerka sti til Øvre Svarttjern. Her går det merka sti ned til Askfjell-ura,hvor det er buldring, og merka sti opp ura til man tar av opp ura til ruta man vil klatre. Fra Øvre Svarttjern går det også en bratt blåmerka sti til platået hvor rutene topper ut, for retur eller for å starte fra toppen.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.