Holmsbu

Klatring ved Drammensfjordens sørlandsidyll. Holmsbu er et lite klatrefelt i skogen rett inn fra strandlinja ved Drammensfjorden litt nord for det vakre tettstedet Holmsbu. Dette er ferieklippe for klatrere med hytte i nærheten og enkelte besøkende. Klippen domineres av et stort takoverheng som ingen har klart, med et påskrudd plasttak som ikke alle har likt. Det er ruter av god kvalitet på vannskurt Drammensgranitt på hver side av takoverhenget, samt rutene opp til undersiden av taket. En åpenbar anbefaling er Gå planken, grad syv. Klatringen kan kombineres med bading ved sjøen rett ved klippen og «after-climb» i hyggelige Holmsbu, som er en liten ferieperle.

Adkomst

For å komme til klippen kjører man til Holsmbu og parkerer der. Holmsbu er lett å finne, fra Drammen følges E134 sørover, og man kan ta av både ved rundkjøringen på Lahell og følge vei 281 sør til Klokkarstua og videre sør til avkjøring til Holmsbu.

Det går også an å ta av i rundkjøringen før Oslofjordtunnelen, enten man kommer fra den ene eller andre enden, og følge veien over Hurumhalvøya til Holmsbu.

Parkering skjer i Holmsbu på anvist plass, det er ikke parkering ved klippen. Følg Kyststien som er merket, som starter i sentrum, først som vei gjennom tett bebyggelse til enden og fortsetter som kyststi (bak postkassestativ). Etter om lag 800 meter dukker klippen opp.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.