Fjellskar

Dette er to vegger, Gamleveggen og Hytteveggen, som ligger høyt og i skogen i Sande. Feltene har havnet i skyggen av mye annen klatring det siste tiåret, og det er nok fare for at linjene må pusses fram igjen. Gamleveggen, også kalt Hovedveggen, har slak svaklatring, med enkelte horisontale riss. Veggen byr på noe av den letteste klatringen i distriktet, og egner seg både for de som ønsker å komme igang med klatring ute og for opplæring. Hytteveggen har noen fine, korte bolta-ruter med noe brattere klatring, og er verd et besøk for de som liker klatring på grad fem til seks. Felles for begge veggene er at de tørker litt seint etter nedbør. Hytteveggen har formiddagssol, og Gamleveggen har ettermiddagssol.

Hytteveggen ligger tett inntil hytter, så vis særlig hensyn til dette. Vær høflig og vennlig, og unngå å lage unødig støy.

Klippen ligger høyt og har skygge på ettermiddagen som gjør den til et godt valg i varme sommermåneder.

Adkomst

Følg E18 sørover fra Drammen i en mil til Bergsengkrysset, følg skilt Sande N og ta til høyre skiltet Klevjerhagen. Ved T-kryss Klevjerhagen, ta til venstre mot Sande, deretter til høyre inn Fjellskarveien 3,4 km fra Klevjerhagen. Følg veien, og betal bompenger. Følg veien i 4,8 km etter bommen og parker på veiens høyeste punkt, skånsomt, for å ikke være i veien for de som har hytte. Følg sti til høyre for parkeringslommen i tre minutter for å komme til Hytteveggen. Skal du til Gamleveggen, kjør videre og parker nederst i bakken ved turistskilt merket Fjellskard 340 moh. Følg sti til høyre i 4-5 min.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.