Glassåsen

Glassåsen troner over Lierdalen, og er Drammensområdets svar på Østveggen på Kolsås når det gjelder fjellkvalitet og eventyrstemning. Det er også klatret her lenge. Så ta på deg hjelmen og prøv noen av rutene for å få fine naturopplevelser og klatring i mektige omgivelser. To av rutene på klippen fortjener klassikerstatus – Krakken og Englestigen. De to nevnte rutene er stort sett godt sikret, men generelt sett er det grunn til å være mer forsiktig her på enn på fastere drammensgranitt i resten av området.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg E18 mot Oslo i 9 km til avkjøring mot Tranby, og følg til venstre på vei 282 mot Tranby i 1,5 km. Ta av inn til Tranby til høyre inn Joseph Kellers vei, og følg denne i nesten en kilometer, og ta til venstre på Ringveien. Følg Ringveien i 1,6 km og til høyre inn Rotuveien. Følg denne veien i 200 m og parker ved parkeringsplass på høyre side.

Anmarsj: Gå tilbake langs Rotuveien, og ta til høyre inn Fjellsveien (skilt med Glassåsen). Fortsett 300 m til Kraft Gård (ikke parker her), deretter ytterligere 100m til treningsbane for travhester. Gå i venstre kant av banen til blåmerket sti i vestre sving. Følg denne stien i 300 m til en stålstige på venstre side. Gå opp denne og over gjerdet, videre 150 m til hytte på venstre hånd. Følg sti ytterligere 60-70 m frem til bratt parti, og hold til venstre i underkant av åsen. Her er det også en varde som markerer hvor man skal ta av til klatrefeltet.

OBS: Klippen er delt i to av en stor renne. Topo viser kun høyre halvdel av klippen. Venstre halvdel er løsere.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.