Valnebbet

Tydelig klippeformasjon som ruver over Drammensfjorden ved moreneryggen på Verket. Dette er en høy klippe med spennende formasjoner for litt eventyrlystne klatrere. Både klatringen og rutene er variert, fra enkle linjer til mikslinjer, krevende naturlig sikrede ruter, og noen tekniske ruter som nok også kan gås i fri. Klippen er utviklet over tid og enkelte ruter kan være noe sparsomt utrustet. Feltet er stort sett utviklet av Arild Solbakken, som bor i området. Det kan ha vært klatret tidligere, men det finnes ikke dokumentasjon på det. Det advares mot et saftig utvalg rutenavn. Dette feltet het Verket i forrige utgave av føreren.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg skilting mot E18 og Oslo, deretter E134 sørover mot Drøbak. Fra Oslo, følg E18 mot Drammen, og ta av ved Lier for å komme til E134 mot Drøbak. Ved rundkjøringen på Lahell, ta til høyre mot Klokkarstua/Hyggen på fv. 281, Grimsrudveien. Følg veien langs fjorden til Klokkarstua, og ta til venstre på vei 289 mot Verket og Svelvik, opp bakken, forbi kirka og nedover bakkene. I en krapp venstresving, ta til høyre inn Dramstadveien. Følg den i 150 meter og parker på høyre side av veien. Klippen ligger opp til høyre.

Fra Oslo, følg E18 og E6 sørover. Like etter første tunnel etter Tusenfryd, ta av til høyre på E134 mot Drøbak, og etter hvert mot Drammen. I andre rundkjøring etter Oslofjordtunnelen, følg vei 289 mot Svelvik, over Hurumhalvøya til krysset ved Klokkarstua.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.