Muserud

Svært populær klippe, med hovedsakelig lange ruter på 6 og 7-tallet rett under vertikalen. God fjellkvalitet og gjennomgående høy rutekvalitet medvirker til populariteten. Anleggsmestere Jørn P. Wikerholmen og Tore Fonn har gjort en super jobb med å pusse fram flere flotte linjer, og har også opprettet en god dialog med grunneieren. Den eneste kjøreregelen vi har fått er å ikke klatre til høyre for det gigantiske overhenget til høyre på klippen.

Høyreveggen på klippen er ikke så mye brukt som venstredelen, noe som er veldig synd da rutene her ikke står tilbake for rutene på hovedveggen. Det anbefales de besøkende å sjekke ut rutene på høyresiden også. Klippen ligger åpent til (grunneier felte skogen foran klippen slik at det skulle bli mer oversiktlig for gutta som utviklet klippen!) og har soleksponering på ettermiddagen. Dette gjør klippen godt egnet som vår- og høstklippe. Det kan bli ubehagelig varmt her midt på sommeren.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg skilting mot E18 og Oslo, deretter E134 sørover mot Drøbak. I rundkjøringen ved Lahell, der det er skiltet mot Klokkarstua og Hyggen til høyre, fortsett rett fram i 1,8 km. I neste rundkjøring ta til høyre mot Drøbak og Røyken. Det er mulig å se klippen et kort øyeblikk på toppen av bakken i en slak venstresving. Ta første avkjøring til høyre merket Røyken / Hyggen, og deretter mot venstre mot Hyggen / Auvi / Avinor i rundkjøring. Ta av til høyre på Luftveien mot Avinor.

Parkering langs veien på høyre side før bommen. Gå så videre. Ta til venstre i Y-kryss og følg gjerdet mot venstre. Følg stien langs gjerdet på venstre side, gå opp bratt bakke med en bom nederst, som skråner opp mot høyre for p-plass. På toppen av denne, ta av på sti mot venstre. Følg denne bortover og etter hvert nedover langs klippen.

Fra Oslo, kjør E18 mot Drammen og ta av mot Heggedal og Asker sentrum. Følg fv. 167 mot Heggedal, Røyken og etter hvert E134 mot Drammen. Cirka to km etter rundkjøringen der du møter E134, ta til høyre mot Røyken og Hyggen og deretter mot venstre mot Hyggen / Auvi / Avinor i rundkjøring. Ta av til høyre på Luftveien mot Avinor.

Det går buss fra Bragernes Torg til Grinidalen. Derfra er det drøyt en km til parkeringsplassen. Du kan også ta toget til Røyken og gå eller sykle derfra (1.7 km).

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.