Gamledammen


Klippen ligger flott plassert på Drammens tak, og heldigvis ikke langt unna toppen på Drammen skisenters anlegg. Om heisen går er anmarsjen absolutt akseptabel, men om ikke så ligger det an til å trimme lårene litt opp alpinbakken. Vel oppe så befinner det seg en aldri så liten skatt og venter på besøkende klatrere. Klippen byr nemlig på kremklatring i alle vanskelighetsgrader. Fjellkvaliteten er god. Det finnes også noen muligheter for buldring rundt veggene. Trærne og beliggenheten gjør klippen velegnet for de varme dagene om sommeren, og solen forsvinner fra klippen i ett-tiden. På formiddagen gir de før nevnte trærne kjærkommen skygge.

Spesielle hensyn
Grunneier ønsker å bevare områdets uberørte karakter, så husk: Kun en sti inn i området (følg sti som allerede går inn til klippen. Ved etablering av nye ruter: Ikke felle trær og være forsiktig med å kviste disse, kun mindre busker kan fjernes. Og selvfølgelig ta med søppel – også om du ser søppel etter andre. Gå et stykke unna om du må på do og legg mose eller stein over etterlatenskapene.

Camping kan gjøres på toppen av klippen over campingveggen, men det oppfordres besøkende om å opprettholde områdets natur intakt slik at klatrernes aktiviteter ikke blir uglesett av andre brukere av marka. Klippen tørker forholdsvis fort opp etter regn på tross av trærne nær veggen.

Parkering
Ved Drammen skisenter.

Fører

Fører for Gamledammen (smakebit fra 2009-føreren)

Oppdateringer

Oppdatering pr 2015

Adkomst
Fra Drammen sentrum følg vei 283 i retning Kongsberg. Etter noen lyskryss dukker det opp skilting mot Drammen skisenter. Følg denne til skisenteret dukker opp, og parker her. Om heisen går så er det bare å løse billett. Hvis den ikke går, eller du ønsker litt mosjon, ta føttene fatt og følg bakken opp. Det er mulig å sjekke om heisen går her: www.drammen-skisenter.no.

Gamledammen-oversikt

På toppen av slalåmbakken, følg sti videre og hold til venstre for tjernet (Gamledammen) som dukker opp. Følg sti til lysløpe, og følg denne til den skjærer vekk fra klippen. Ny ”klatresti” dukker opp på venstre side, og følg denne inn til klippen. Naviger mot mast som står på toppen av klippen.

Gamledammen-detalj
gamledammen
Vidar Kragset klatrer Lolita på Gamledammen. Foto: Anders Johansen.