Gamledammen

En spesiell klippe flott plassert på Drammens tak, og heldigvis ikke langt unna toppen av Drammen skisenters anlegg. Når heisen går så er anmarsjen kort, ellers er det en lengre tur opp alpinbakken. Vel oppe og forbi det populære badevannet Gamledammen, så er det et klatrefelt med mange fine ruter som gir sval klatring når det ofte er varmt ellers. Klippen har god fjellkvalitet, men står i fare for å gro igjen. Dette er synd siden feltet byr på kremklatring i alle vanskelighetsgrader. Det finnes også noen muligheter for buldring rundt veggene, og en del steinblokker har allerede blitt utforsket.

Klatreklubben har en god dialog med grunneier, og har fått tillatelse til å fjerne trær nær veggen. Det er imidlertid et ønske å bevare noe av skogspreget på klippen. Trærne og beliggenheten gjør klippen velegnet for de varme dagene om sommeren, og solen forsvinner fra klippen i ett-tiden. På formiddagen gir trærne kjærkommen skygge.

Det kan campes på toppen av klippen over campingveggen, men vi oppfordrer besøkende til å ta vare på områdets natur slik at klatrerne ikke blir uglesett av andre brukere av marka. Klippen tørker forholdsvis fort opp etter regn på tross av trærne nær veggen.

Adkomst

Fra Drammen sentrum følg vei 283 til Åssiden og retning Kongsberg. Etter noen lyskryss dukker det opp skilting mot Drammen skisenter. Følg denne opp bakkene til skisenteret dukker opp, og parker her. Om heisen går så er det bare å løse billett. Hvis den ikke går, eller du ønsker litt mosjon, ta føttene fatt og følg bakken opp. Det er mulig å sjekke om heisen går her: www.drammen-skisenter.no.

På toppen av slalåmbakken, følg sti videre og hold til venstre for tjernet (Gamledammen) som dukker opp. Følg sti til lysløype, og følg denne til den skjærer vekk fra klippen. Ny ”klatresti” dukker opp på venstre side, og følg denne inn til klippen. Naviger mot mast som står på toppen av klippen.

En spennende alternativ anmarsj er opp det smale Kjøsterudjuvet. Kjøsterudjuvet starter noen hundre meter innover stien som kalles 800 meteren. Det 1300 meter lange juvet med sine loddrette veggene på opptil 60 meters høyde, er i seg selv verdt et besøk. På det smaleste er ikke juvet mer enn 4 meter bredt. Når man kommer opp metallstigene mot toppen av juvet, er man ved Gamledammen, og har kun noen minutter igjen å gå til klatreklippen. Drammen kommune har vedtatt forbud mot klatring i selve Kjøsterudjuvet, og Drammen klatreklubb ber om at man overholder dette forbudet.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.