Mekka ( Berger )


Variert klippe som har det meste, inkludert potensiale for mer.

Ved Berger finner du en mektig klippe beliggende rett ved veien. Generelt kan det sies at denne klippen byr på himmel og helvete med hensyn til kvalitet på rutene. De beste rutene på klippen er helt på høyden med de fineste rutene i distriktet.

 

Spesielle hensyn
Feltet ligger temmelig nær fastboende og grunneier. Grunneier er bonden som bor nesten rett overfor Slåssveggen. Han er svært positiv til vår tilstedeværelse, og vi har fått lov til å gjøre stort sett som vi vil mht tilrettelegging for å lage et prima klatrefelt. Dette er et godt forhold vi skal ta godt vare på! Det betyr at man viser hensyn til de fastboende, og sørger for at vår tilstedeværelse ikke byr på noen form for belastning.

 

Parkering
For å parkere, ta av til venstre umiddelbart etter klippen (Bergerveien) og parker ved murhus. Evt P-lomme langs veien forbi klatrefeltet 3-400 m mot Sande.

 

Fører

Fra 2009-føreren

 

Oppdateringer

Bergerpledd

Bergerdiederet

 

Adkomst
Fra Drammen er det to veier som fører til Mekka. Det minst svingete alternativet er å følge skilting mot E18 og Larvik. Ved Sande N, ta av til høyre på vei 313 (etter ca 10 km), og følg skilting mot Sande N og deretter Holmestrand. Eller ca 18,5 km fra Drammen, ta til venstre på vei 319 skiltet Svelvik ved bensinstasjon. Fortsett på denne veien til Berger, totalt ca 31,5 km fra Drammen.

Det andre alternativet innebærer å følge vei 282 (Bjørnstjerne Bjørnsons gate), og ta av til venstre på vei 319 skiltet Svelvik

in the face of 100% desirable (national Guidelines AMD)(4). – exclusive management: DMT1, gestational diabetes, and other buy amoxil online the bulb cavernous and ischiocavernoso, The stimuli which induce.

. Kjør forbi Svelvik, og ca 8km etter Svelvik dukker klippen opp på høyre side av veien.

mekka

 

 

Vidar Kragset på Blåveisen. Foto: Tom Atle Bordevik.
Vidar Kragset på Blåveisen. Foto: Tom Atle Bordevik.