Berger

Ved Berger finner du en mektig klippe rett ved veien. Generelt kan det sies at denne klippen, som også kalles Mekka, byr på både himmel og helvete med hensyn til kvalitet på rutene. De beste rutene på klippen er helt på høyden med de fineste rutene i distriktet, og de som tilhører den motsatte kategorien er vel verdt å styre unna. Utviklingen har stoppet opp, muligens fordi klippen ligger langt unna de som var sentrale i utviklingen av den, men potensialet er på langt nær utnyttet. Spesielt en del av veggene som ligger lenger opp i hovedformasjonen har en rekke prosjekter på prima fjell. Slåssveggen byr i tillegg til suspekt fjellkvalitet også på regnsikker klatring, noe det ikke finnes mye av i distriktet. Dialogen med grunneier er svært god, og om sommeren selger grunneier som har bondegården sin på andre siden av veien bær fra selvbetjent utsalg. Ikke alle klipper har eget bærutsalg! På Mekka får man følelsen av å være på landet, med bondegård og rautende kuer som akkompagnerer klatringen. Veien som passerer rett ved klippen genererer imidlertid en del støy.

Adkomst

Fra Drammen er det to veier som fører til Mekka. Det minst svingete alternativet er å følge skilting mot E18 og Larvik. Ved Sande N, ta av til høyre på vei 313 (etter ca 10 km), og følg skilting mot Sande N og deretter Holmestrand. Eller ca 18,5 km fra Drammen, ta til venstre på vei 319 skiltet Svelvik ved bensinstasjon. Fortsett på denne veien til Berger, totalt ca 31,5 km fra Drammen. Klippen ligger godt synlig på venstre side av veien. For å parkere, ta av vei til høyre rett før klippen (Bergerveien) og parker ved murhus.

Det andre alternativet innebærer å følge vei 282 (Bjørnstjerne Bjørnsons gate), og ta av til venstre på vei 319 skiltet Svelvik. Kjør forbi Svelvik, og ca 8 km etter Svelvik dukker klippen opp på høyre side av veien. For å parkere, ta av til venstre umiddelbart etter klippen (Bergerveien) og parker ved murhus.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.