Knivsfjell

Dette nye feltet ligger flott til på Knivsfjell mellom Klokkarstua og Holmsbu i Hurum. Her har det oppstått en spektakulær forkastning med to nærmest parallelle vegger. Den bratte, overhengende sydveggen har noe bruddent fjell i bunn, og går over i breskurte, runde former høyere opp. Den lavere nordveggen har snill, nybegynnervennlig helning. Her finner du velsikrede ruter hovedsaklig på firertallet. På avsatsen over nordveggen finner du en raste- eller overnattingsplass med storslått utsikt over Drammensfjorden.

Feltet ble funnet og arbeidet påbegynt høsten 2017 av Jakob Vinge Møllersen og Lars Wegge. Det er utviklet flere nye ruter de siste årene, og det er potensiale for flere nye.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg skilting mot E18 og Oslo, deretter E134 sørover mot Drøbak. Kjør forbi Gullaug (matbutikk, bensinstasjon) og videre tre km til Lahell. Ved rundkjøringen på Lahell, ta til høyre mot Klokkarstua/Hyggen på fv. 281, Grimsrudveien. Følg fv. 281 sørover til Klokkarstua og videre til avkjøringen til Holmsbu. Kjør mot Holmsbu, ta av til høyre på Knivsvikveien i bunn av bakken og parker i venstrekant av veien. Evt. videre ned mot fjorden gjennom betalingsbom. Ca 1 km fra krysset der Knivsvikveien tar av ned mot fjorden, begynner stien opp mot Knivsfjell, rett etter et småbruk med store åpne plener. Her er det også mulig å parkere et par biler. Her starter stien, merket her og der med blåmaling på stein. Hold høyden på ryggen (Stallåsen) opp forbi en knaus med utlagt tau. Det tar 15-20 min å gå fra Knivsvikveien. Drammensdistriktets vakreste anmarsj! Klippen ligger 200 moh. med praktfull utsikt over Drammens- og Oslofjorden. Det er også mulig å følge vei og deretter sti fra idrettsbanen på Klokkarstua i nord.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.