Bergflødt


Rå klippe for de spreke.

Dette er klippen for de gode, og den gir et mektig inntrykk på førstegangsbesøkende. Rutene her er i all hovedsak lange og pumpende på prima Drammensgranitt. Utviklingen har gått litt opp og ned i starten, mye på grunn av fuglefredning de første årene ut julu. Torkil Røisli og Leif Henning Broch Johnsen med godt selskap har gitt klippen en rekke flotte og harde ruter. Det siste tilskuddet på klippen er utviklingen av sektor Anneks, og noen lettere ruter under Pillarveggen, som kan se ut til å gjøre klippen verdt et besøk for de som ikke støter på de hardeste rutene også. Det er allikevel nødvendig å klatre minst grad 7 for å få glede av klatringen på denne klippen.

Spesielle hensyn
Vær obs på lengden på rutene, det har skjedd ulykker på klippen pga dette, så en knute på sikrers enden av tauet er ikke dumt.

Parkering
Parkeringsplass rett ovenfor og inn til høyre for Bergflødt behandlingssenter

Adkomst
Fra Drammen sentrum følg skilting mot E18 og Oslo, deretter mot Drøbak (vei 23) fra stor rundkjøring på Brakerøya (ved CC kjøpesenter). Følg vei 23 til rundkjøring ved bensinstasjon og ta til venstre mot vei 285 skiltet Hønefoss / Lierbyen. Følg vei 285 og fortsett mot venstre (skiltet Egge) i rundkjøring ved Lierbyen. Ta av mot venstre (ca 600m etter rundkjøring) umiddelbart etter busstopp inn Bergflødtveien (skiltet Bergfløtt Behandlingssenter). Følg denne veien helt til behandlingssenteret, ca 2,5km.

Bergflødt-oversikt

For å komme til klippen, gå opp grusvei og hold til venstre i første Y-kryss. Følg traktorvei inn i skogen opp mot klippen. For å komme til Anneks’et, ta av fra traktorveien på sti som skrår opp langs denne på venstre side (etter å ha passert en bom). Følg denne inn (og bratt opp) til klippen.

Bergflødt-detalj
Torkild Røysli går Pil og bue. Foto: Michael R. Helgestad
Torkild Røysli går Pil og bue. Foto: Michael R. Helgestad