Fosskollen

Klippen inne i skogen er Damtjerns lillebror, den er langt mindre og ligger i forlengelsen av den kjente klippen som definerte hard norsk sportsklatring på 1990-tallet. Her har Torbjørn Aass med ulike lekekamerater utviklet et lite felt. Mange av rutene er ganske korte, og derfor temmelig buldrete. Solveggen er imidlertid en flott vegg, og klippen er vel verdt et besøk om man ønsker variasjon, eller for å sjekke ut noe nytt. For å komme til klippen passerer man en gammel bygdeborg, og det er fascinerende å se hvor folk slo seg til i riktig gamle dager. I dag borrer imidlertid E18 seg igjennom fjellet som bygdeborgen ligger på. Flere av linjene var prosjekter i mange år, mens klippen ble glemt og forlatt. I koronapåsken 2020 ble det klatret mer og flere av prosjektene ble gått.

Adkomst

Fra Drammen sentrum, følg E18 mot Oslo i om lag 9km. Ta av før Liertoppen kjøpesenter, avkjørsel Tranby. Ved kryss, ta til høyre på vei 282, og nok en gang til høyre i rundkjøring. Følg veien til sørenden av Damtjern. Ta til høyre på parkeringsplass, og parker her. Pass på at verdisaker ikke blir liggende synlig i bilen.

Fra parkeringsplassen, gå over utløpet av tjernet og inn i skogen til lysløypa. Ta til venstre og følg hovedveien nedover i skogen. Etter hvert vil du krysse en kraftgate og passere en gammel fotballbane på venstre hånd. Fortsett forbi denne banen og ta så andre sti inn til venstre. Her vil det stå et skilt som peker inn til ”Fosskollen bygdeborg”.

Følg stien rett fram og ta til opp til venstre ved skiltet om ”Fredet kulturminne”. Følg stien til terrenget flater ut og du står på Fosskollen. Klippene ligger nå langsetter kollen ca 100 meter ned til venstre. Har du vanskeligheter med å finne dem så ta utgangspunkt i trig-punktet på Fosskollen og gå ned retning Lierbakkene. Feltene ligger i forkastningen som strekker seg langs kollen i retning Damtjern.

Endringer

Om du finner feil på disse sidene eller i Drammensgranitt 2023, gi oss beskjed via dette skjemaet.
Meld inn nye ruter via dette skjemaet.