Kategorier
Alt og ingenting

Mye spennende skjer nå

Her er informasjon fra Drammen klatreklubb om aktuelle saker, samme uke som inneklatringen åpner opp for de yngre og mens det er knall klatreforhold utendørs. 

Årsmøte (flyttes) og verdens beste treningsråd kommer 8. juni

8. juni klokka 19 er det årsmøtet til DKK på Klatreverket og foredrag fra den verdenskjente klatretrener Stian Christophersen om den nye boka praktiske øvelser for klatring. Vi måtte flytte årsmøtet på grunn av koronarestriksjoner. Årsmelding og dagsorden ligger (snart) på dkk.no. Stian er en av Norges beste klatrere, kjent fysioterapeut, tidligere landslagstrener og har utgitt boka Treningsbibelen og oppfølgeren praktiske øvelser sammen med Martin Mobråten. Han kommer på årsmøtet for å dele gode øvelser som kan hjelpe alle klatrere til å bli bedre.

Styremedlemmer (spesielt kvinner) ønskes

Vi trenger flere styremedlemmer, og ikke minst kvinner. Nå driver klubben i strid med reglene til Norges Idrettsforbund siden vi ikke har styremedlemmer av begge kjønn, tross mange forsøk i fjor. Gi gjerne et vink som retur på denne eposten om det kan være aktuelt. Fire kjappe styremøter i året gir mulighet til å prege klatringen i Drammensområdet.

Barne- og ungdomsklatring har startet opp igjen.

Denne uken kunne klatreverket Drammen åpne opp igjen for organisert trening for barn og unge. Ta kontakt med Klatreverket hvis du ønsker klatretrening for barn og unge, både for å lære å klatre og for å være med i grupper for tau og/eller buldring. Vi samarbeider med klatreverket om tilbudet, og medlemskapet gir rabatt på inngang. DKK har også eget treningstilbud for konkurranseklatrere tre dager i uka, og for klatrere 15-19 år som satser for å bli bedre klatrere ut over grunntilbudet til Klatreverket. Ta kontakt på epost hvis det er aktuelt.

Interessert i å bli sportsklatreinstruktør ute?

Vi planlegger et uteinstruktørkurs før sommeren sammen med Oslo klatreklubb, selv om dato ikke er klart og vi ikke kan garantere at det blir avholdt. Hvis det er medlemmer som ønsker å ta et slikt kurs for å kunne lære andre å klatre sikkert utendørs, og oppfyller kravene, så er det mulig å få tatt et slikt kurs. Dette er for trygge klatrere over 18 år som har klatra i mer enn to år, leder sikkert på bolter opp til grad 6-, og gjerne med litt instruktørerfaring inne eller fra andre idretter. Ta kontakt på epost.

Organisert uteklatring utsatt til august

Vi fortsetter med klatrekvelder utendørs for de som vil bli kjent med de vanlige klatrefeltene og eventuelt kjent med andre uteklatrere. På grunn av smitteverntiltak droppet vi vårens samlinger, men satser på at det går i august og september. Følg med på klubbens facebookside og et nyhetsbrev over sommeren.

Klatrefører kommer etter sommeren

Klatreføreren for Drammensgranitten nærmer seg, og ser ut til å bli Norges største med over 1300 ruter og prosjekter fra over 40 klatrefelt i området. I disse dager er grunnarbeidet ferdig, og planen er å få den ferdig til over sommeren eller litt utpå høsten. Gi gjerne beskjed om nye ruter eller send fine bilder fra klatreturer, så kan den fortsatt bli med i føreren. Ta kontakt på epost.

Takk til alle som betaler medlemsavgift 

Medlemsavgiften ble sendt ut for et par uker siden, og vi håper flest mulig ønsker å være med i klubben og nyte godt av de tilbudene klubben har og de rabattene det gir på alt fra Klatreverket til ny fører og tilgang på kurs og treninger. 

Utmelding ordnes best selv

Det er innimellom noen som av ulike grunner vil melde seg ut av DKK, som når medlemsavgiften eller nyhetsbrev kommer. Det ordnes på samme måte som innmelding, på idrettsforbundets system minidrett.nif.no.

Med ønske om en god vår med klatring ute og etterhvert inne

Geir Arne Bore
Leder Drammen klatreklubb