Kategorier
Alt og ingenting

Dette skjer i DKK vinter og vår 2024

Tina Johnsen Hafsaas klatrer Signe Krimpen (9-/9) på Bergflødt. Foto: Kyrre Buxrud
Tina Johnsen Hafsaas klatrer Signe Krimpen (9-/9) på Bergflødt. Foto: Kyrre Buxrud

Invitasjon til årsmøte onsdag 21. februar kl.19.00 og foredrag med Tina Johnsen Hafsaas

Årsmøtet er på Klatreverket Drammen.

Her er innkalling med dagsorden og (etter hvert) lenke til dokumentene.

Først tar vi et effektivt årsmøte for å sikre god og demokratisk drift av klubben, inkludert valg og planlegging. Dagsorden og dokumenter ligger på dkk.no. Har du innspill til saker eller har anledning til å bidra i arbeidet i styret eller andre roller, så send en epost til postkasse@dkk.no.

I foredraget på årsmøtet har vi slått på stortromma og får et foredrag med Tina Johnsen Hafsaas. Hun har i flere år vært Norges beste internasjonal konkurranseklatrer, med en 4. plass i verdenscupen blant annet. Hun gikk i høst 8c+ på klippe, og hun har viktige budskap knyttet til å utvikle seg som klatrer og håndtere alvorlige skader og ulykker. Hun er også trener for Nordens beste juniorklatrere i Kolsås Klatreklubb og vet det meste om å utvikle seg som klatrer.

Klatring for barn og ungdom

Klubben samarbeider med Klatreverket Drammen om barne- og ungdomsgrupper. Nå er vinterens og vårens grupper i gang, men er det flere barn og unge som ønsker å begynne så er det bare å kontakte Klatreverket Drammen. Medlemskap i DKK gir også rabatt på disse gruppene.

Junior- og konkurransegruppe

Klubben har treninger for unge klatrere som vil trene for konkurranser og for ungdom over 15 år som vil utvikle seg som klatrere ut over det som finnes av tilbud på Klatreverket. Dette er en av de største og beste felles utviklingsmiljøene i landet. Vi er nærmere 20 klatrere fra 11 til 20 år, med utøvere i nordisk toppklasse og unge klatrere som bare syns det er gøy å utvikle seg. Det er organisert trening tre ganger i uka. Ta kontakt med geirarnebore@gmail.com hvis det er aktuelt å satse på konkurranser eller utvikle seg etter og ut over Klatreverkets barne- og ungdomsgrupper.

Østlandscup med konkurranse i Drammen lørdag 9. mars

Også i år blir Østlandscup et høydepunkt for barne- og ungdomsklatringen i Drammen. I år blir det en buldrekonkurranse 8. mars på Klatreverket Åssiden. De siste tre årene har mer enn 100 unge deltatt på dette populære arrangementet. Deltakere opp til 18 år melder seg på ostlandscup.no. Dette er en uformell og morsom konkurranse hvor resultatet er underordnet innsatsen, og hvor man også kan være med fra 9-årsalderen.

Vi trenger også dugnadsinnsats fra klatrere/foreldre for å følge opp ut utøvere, for drift av sekretariat og kiosk. Si fra til Frode.Gustad@energima.no hvis du har mulighet. Foreldre og utøvere i konkurransegruppa får egen påmelding til dugnad.

Fellesklatring for voksne

Torsdager kl.20 på Klatreverket er det fellesklatring (primært for voksne og eventuelt eldre ungdommer). Det vil være en fin anledning til å bli kjent med andre klatrere, få prøvd seg i et trygt miljø og utvikle seg til en bedre klatrer. Det er ikke instruksjon, så hvis du er helt fersk eller har glemt alt er det sikrest å ta et innekurs.

Innføringskurs i naturlig sikret klatring

1 og 2 juni får vi arrangert innføringskurs i naturlig sikret klatring for de som ønsker å gå fra inne- og bolteklatring til å kunne klatre på egne sikringer. 6 plasser hver dag, så får vi se om det blir et eller to kurs. Pris 600 kroner. Påmelding til frode.gustad@energima.no

Uteklatring og samling på Tverråsen

Vi planlegger flere utekvelder for å fremme klatring i området, for å skape et miljø for uteklatring, og for å fremme den flotte klatreføreren som ble utgitt i fjor høst. Vi planlegger også en samling ved Goliaten i Finnemarka for å fremme utvikling av Tverråsen. Dette er et flott område med stort potensiale for nye flotte linjer og eventyrklatring i toppklasse.

Datoer og andre detaljer kommer vi tilbake til. Følg med på vår facebook-konto og nettside.

Minner om klatrefører

Klubben utga i oktober 2023 den nye klatreføreren for Drammensgranitt, som favner klippeklatringen rundt Drammen fra Asker til Kongsberg, og som har 1400 ruter på 40 klatrefelt. Klubbens medlemmer kan kjøpe den for 390 kroner i vår nettbutikk på dkk.no

Klatreforbud på grunn av vandrefalk

Husk klatreforbud på grunn av fredet fugl på Askfjell og høyre del av Gullaug fra 1. mars til 15. juli. Det er stort sett hekkende vandrefalk på disse to klippene, og det er svært viktig at de ikke forstyrres av klatrere. Det kan for det første ødelegge hekkingen, medføre politioppfølging av de som bryter forbudet, og skape problemer for tilgang generelt.