Kategorier
Alt og ingenting

Aktiviteter vinter og vår 2023

Vi har fine planer for å klatre inne og ute, for unge og voksne.

Eline Næsheim klatrer Direkterekyl på Bergflødt i Lier, den hardeste ruta gått av norsk kvinne i 2022 i Norge. Hør henne på årsmøtet til DKK.

Invitasjon til årsmøte onsdag 8. mars kl.19.00

Årsmøtet er på møterommet til Klatreverket Drammen. Vi tar et effektivt årsmøte hvor alle kan være med å prege klubbens planer for å styrke klatringen i Drammensområdet.

Etterpå er foredrag med Eline Næsheim. Hun er klubbmedlem og en av landets beste klatrere med den hardeste sportsbestigningen av norske kvinner i Norge i 2022 med grad 9/9+ på Bergflødt, den neste hardeste trad-bestigningen med Electric Avenue, og har de siste årene tatt 2. plass og to 4. plasser i NM i led og buldring. Hun forteller om sine erfaringer, etter at hun startet å klatre først som 20-åring. Dette er hennes første foredrag.

Årsmøtet har ellers de vanlige sakene for å sikre en god og demokratisk drift av klatreklubben, og komme med ønsker og innspill for aktiviteter framover. Hvis du har mulighet til å bidra i styrearbeidet, er det alltid veldig velkommen. Vi trenger kandidater som styremedlemmer, og spesielt som annet kasserer. DKK er en liten og effektivt drevet klubb, og det er lett å få til tiltak hvis man har lyst og ideer. Ta gjerne kontakt med geirarnebore@gmail.com, så vil valgkomiteen følge opp.

Hvis det er saker som ønskes tas opp, så ta kontakt på samme epost.

Klatring for barn og ungdom

Klubben samarbeider med Klatreverket Drammen om barne- og ungdomsgrupper. Nå er vinterens og vårens grupper i gang, men er det flere barn og unge som ønsker å begynne så er det bare å kontakte Klatreverket Drammen.

Junior- og konkurransegruppe

Klubben har treninger for unge klatrere som vil trene for konkurranser og for ungdom over 15 år som vil utvikle seg som klatrere ut over det som finnes av tilbud på Klatreverket. Treningen er tre gange i uka. Ta kontakt med geirarnebore@gmail.com hvis det er aktuelt å satse på konkurranser eller utvikle seg etter og ut over Klatreverkets barne- og ungdomsgrupper.

Over 120 barn og unge deltok på Østlandscup i april 2022 i Drammen

Østlandscup med konkurranse i Drammen 19. mars

Også i år blir Østlandscup et høydepunkt for barne- og ungdomsklatringen i Drammen. De siste to årene har mer enn 100 unge deltatt på dette populære arrangementet.

Deltakere opp til 18 år melder seg på ostlandscup.no.

Vi trenger også dugnadsinnsats fra klatrere/foreldre som sikrere, for drift av sekretariat og kiosk. Si fra til Frode.Gustad@energima.no hvis du har mulighet. Foreldre og utøvere i konkurransegruppa får egen påmelding til dugnad.

Årets første Østlandscup for barn og unge 4. februar

Dette er en hyggelig topptaukonkurranse hvor man kan delta helt på sitt eget nivå. Første konkurranse i 2023 er i Sandefjord 4. februar, og påmelding er på ostlandscup.no

Fellesklatring for voksne

Torsdager kl.20 på Klatreverket er det fellesklatring (primært for voksne og eventuelt eldre ungdommer). Det vil være en fin anledning til å bli kjent med andre klatrere, få prøvd seg i et trygt miljø og utvikle seg til en bedre klatrer. Det er ikke instruksjon, så hvis du er helt fersk eller har glemt alt er det sikrest å ta et innekurs.

Vi planlegger to utekurs våren 2023

Innføring i flertaulengdersklatring i 29-30 april. Dette er et kurs fra høsten 2022 som ble utsatt fra oktober på grunn av dårlig vær. Det er noen få ledige plasser. Send epost til postkasse@dkk.no hvis du ønsker å delta eller stå på venteliste.

Kameratredningskurs: For klatrere som vil bli trygge på lengre ruter og egne sikringer er det viktig å kunne kameratredning hvis ulykken skulle skje. Også i år arrangerer vi kurs, men vi har ikke landet datoer ennå og må komme tilbake med datoer. For interesse, send epost til frode.gustad@energima.no

Klatring på Hyggen på en utekveld for Drammen klatreklubb

Utekvelder

Fra etter påske inviterer vi til utekvelder på klatrefelt for de som ønsker å bli kjent med klatrefeltene eller andre uteklatrere. Det er nødvendig å kunne klatre trygt selv utendørs, men vi vil ha en godkjent ute-instruktør tilstede for å sikre god HMS og bistand hvis noen er usikre. Følg med på DKKs side på facebook hvor det blir opprettet arrangementer for kveldene. Vi har ikke landet datoer og steder ennå.

Status Klatrefører: Endelig nærmer vi oss

Vi er endelig i ferd med å nærme oss ferdiggjøring av ny klatreføreren for Drammensområdet. Det har vi trodd en stund, men nå er store deler ferdig produsert og resten bør vi få til i løpet av vinteren. Målet er å ha den ferdig til våren, men dette er et seigt og omfattende arbeid, så vi lover ingen lanseringsdato ennå.

Klatreforbud på grunn av vandrefalk

Husk klatreforbud på grunn av fredet fugl på Askfjell og høyre del av Gullaug fra 1. mars

Fra 1. mars til 15. juli er det ikke lov å klatre på de to klippene Askfjell og høyre del av Gullaug på grunn av hekkende vandrefalk.

Rabatter for medlemmer på Klatreverket og VPG.no

Medlemmer av Drammen klatreklubb har tilgang på 10 prosent rabatt på produkter på Klatreverket Drammen og opp til 20 prosent rabatt på VPG.no, så lenge det ikke allerede er større rabatt på produktet. Ta kontakt hvis du er medlem og trenger koden.

Ta gjerne kontakt for spørsmål eller ønsker

Har du spørsmål eller ønsker, ta kontakt på epost postkasse@dkk.no eller chatt på facebokksiden til DKK.