Kategorier
Alt og ingenting

Aktiviteter vinter / vår 2022 

Velkommen medlemmer av DKK og foresatte til nytt klatreår og årsmøte 24.3

Klubben har flere aktiviterer for alle som vil klatre inne og ute, for unge og voksne. 

Årsmøte 24. mars kl.18.00 med spennende foredrag

På Klatreverket Drammen, fulgt av foredrag med den nå verdenskjente klatretreneren Stian Christophersen etterpå.

Årsmøtet er viktig for å sikre en god og demokratisk drift av klatreklubben, og komme med ønsker og innspill for aktiviteter framover. Hvis du har mulighet til å bidra i styrearbeidet, er det alltid veldig velkommen. Ta kontakt hvis det kan være aktuelt, eller du har andre ønsker for saker på årsmøtet, med leder Geir Arne Bore på geirarnebore@gmail.com.

Rett etter årsmøtet vil Stian Christophersen, kjent fra den internasjonale boksuksessen Klatrebibelen,  fortelle om praktiske øvelser for å kunne bli en bedre klatrer på alle nivåer. Stian har NM-gull, vært landslagstrener og trent verdenscupfinalister, er mye brukt fysioterapeuten for klatrere, og førstebesteg i fjor også en 9a-rute, en av de vanskeligste noensinne gått først av norske klatrere.

Klatregrupper for barn og ungdom

Klubben samarbeider med Klatreverket Drammen om barne- og ungdomsgrupper. Nå er vinterens og vårens grupper i gang, men er det flere barn og unge som ønsker å begynne så er det bare å kontakte Klatreverket Drammen.

Fritidskortet til Drammen kommune gir refusjon på 1000 kroner 

Fritidskortet gjelder nå også for treningsgruppene for barn og unge på Klatreverket Drammen. Også Asker kommune og Lier kommune har en slik ordning. Ordningen refunderer 1000 kroner av treningsavgiften for unge opp til 18 år, ikludert på klippekort/halvårskort. Ordningen er i ferd med å endres siden regjeringen har sluttet å støtte den, men den gjelder ihvertfall for første halvår. Følg oppskriften på Drammen kommune sine nettsider: https://www.drammen.kommune.no/tjenester/kunst-kultur/fritidskortet/refusjon/

Junior- og konkurransegruppe

Klubben har treninger for unge klatrere som vil trene for konkurranser, og for ungdom over 15 år som ellers vil utvikle seg som klatrere ut over det som finnes av tilbud på Klatreverket. Treningen er (opptil) tre ganger i uka. Ta kontakt med geirarnebore@gmail.com hvis det kan være aktuelt å satse på konkurranser eller utvikle seg etter og ut over Klatreverkets barne- og ungdomsgrupper.

Østlandscup med konkurranse i Drammen 2. april i regi av DKK

Nå starter den populære barne- og ungdomsklatrekonkurransen Østlandscup opp igjen, og klubben planlegger å være arrangør på en av konkurransene satt til 2. april. Vi håper det lar seg gjøre, og håper flest mulig barn og unge har lyst til å delta på topptaukonkurransen og at foreldre kan stille på dugnad den dagen.

Påmelding og informasjon til denne og de andre konkurransene på ostlandscup.no.

Hvis du er foreldre til et barn som vil være med, og du selv kan bidra som sikrer eller noen av de praktiske oppgavene, så send en epost på postkasse@dkk.no

Fellesklatring for voksne

Torsdager kl.20 på Klatreverket er det fellesklatring (primært for voksne og eventuelt eldre ungdommer). Det vil være en fin anledning til å bli kjent med andre klatrere, få prøvd seg i et trygt miljø og utvikle seg til en bedre klatrer. Det er ikke instruksjon, så hvis du er helt fersk eller har glemt alt er det sikrest å ta et innekurs.

Kameratredningskurs dagskurs 24.april og 8. mai.

For klatrere som vil bli trygge på lengre ruter og egne sikringer er det viktig å kunne kameratredning hvis ulykken skulle skje. Vi arrangerer et grunnleggende dagskurs på disse viktige teknikkene for å kunne hjelpe en skadet klatrepartneri en vegg. Det er åtte plasser hver dag, og vi har også fått med oss Røyken og Hurum klatreklubb. Kurset er støttet av Norges Klatreforbund, og kursholder er den erfarne instruktøren Hans Petter Håkonssen.

For påmelding send mail til frode.gustad@energima.no

Påmeldingsfrist 17/4

Gi beskjed hvilken dato som er ønskelig og hvilken klubb man tilhører

Fra inne til ute og utekvelder

Vi ønsker å skape et miljø for klatrere som vil ble bedre kjent på klippene i Drammensområdet, og for de som vil gå fra å være inneklatrer til uteklatrer. Vi kaller inn til møte en torsdag før påske i anledning voksenklatringen, og så kan man få litt tilbakemelding på hva man eventuelt er trygg nok på og hva man trenger å lære. Det sikreste er å ta et sportsklatrekurs utendørs, eller et «fra inne til ute-kurs» som vil bli satt opp av Klatreverket Drammen, men hvis man er trygg nok på egen sikringsteknikk vil vi også ha utekvelder etter påske for å kunne prøve seg i felleskap med andre og med erfarne klatrere. Følg med på DKKs facebookside, og kanskje kommer det et nyhetsbrev til også om disse planene.

Reboltingsdugnad på Muserud

I løpet av våren håper vi å få reboltet to klatrefelt for å gjøre boreboltrutene og toppankrene nye og sikre, og ellers pusse litt opp på feltet så det er best mulig. Planen er å få Muserud reboltet, et av de fine og populære feltene i regionen. Skulle det gå greit, så er det også behov for å pusse opp den venstre delen av Gullaug. Vi har ikke helt landet datoer ennå, men det vil vi melde fra om. Dette er også en god anledning til å lære seg å bolte fra drevne boltere slik at det er sikkert, skånsomt og bare på ruter som det er riktig å borebolte fordi de ikke skal sikres med egne sikringer.

Klatrefører er i ferd med å bli ferdig

Vi gjør ferdig klatreføreren for Drammensområdet, og med over 1300 ruter og prosjekter på et 40-tallsfelt kartlagt og oppdatert gjenstår nå den grafiske produksjonen og kanskje noen bilder og litt ekstra oppdatering. Målet er å ha den ferdig til våren, men det tar litt tid for en liten klubb så vi lover ingen lanseringsdato ennå.

Klatreforbud på grunn av vandrefalk 

Husk klatreforbud på grunn av fredet fugl på Askfjell og høyre del av Gullaug fra 1. mars

Fra 1. mars til 15. juli er det ikke lov å klatre på de to klippene Askfjell og høyre del av Gullaug på grunn av hekkende vandrefalk. I fjor ble ikke dette respektert på Gullaug, og politiet måtte be klatrere fjerne seg. Samme år var det flere egg som ikke ble klekket ut. Vi vet ikke om det er en sammenheng, men frykt for klatrere i veggen kan være en forklaring fordi den hekkende fuglen forlot redet lenge nok til at at fugleungene i eggene døde.

Lykke til med klatringen og bare ta kontakt på epost postboks@dkk.no eller messenger på facebook hvis det er spørsmål eller innspill

Geir Arne Bore

Leder i Drammen klatreklubb