Kategorier
Alt og ingenting

2020 – beste år for DKKs juniorklatrere


Daniel Midttun (til høyre) med delt førsteplass i norgescup buldring for 2020.

Drammen klatreklubb har hatt gode resultater i nasjonale konkurranser de siste årene, og i 2020 var det de yngre juniorene som markerte seg best. 

Daniel Midttun fikk delt førsteplass i norgescupen i buldring, og vant en av konkurransene og fikk 4. plass i NM i buildring på Lillehammer i starten av mars rett før koronasmitten førte til avlyste konkurranser resten av våren. Ada Gustad fikk 8. plass i NM i buldring yngre junior, og tilsvarende resultat i de andre norgescupene i sin debut som konkurranseklatrer. Markus Nikolai Bülow-Berntzen fikk også 8. plass i seniorklassen i NM i buldring, og bekrefter at han er blant de hvasseste i landet tredje året på rad etter 3. plassen i 2018. 

Daniel Midttun fikk også 3. plass i Norgescup sammenlagt ledklatring, og var i finalene i både Molde og Haugesund. Oscar Hole Gjengedal, som har trent med DKK og konkurrert for Røyken og Hurum klatreklubb, fikk 6. plass. Pga koronatiltak ble det ikke arrangert NM i led. 

Klubben har de siste årene hatt flere gode resultater:

  • I 2017 tok DKK sin første norgescupseier i senior imed Patrick Pedersen i buldring, og 8. og 9. plass i NM i buldring med Patrick og Ian Hollows. 
  • I 2018 tok klubben 2 og 3 plass i NM i buldring senior herrer med Ian Hollows og Markus Nikolai Bülow-Berntzen.
  • Hermine Øye-Forbregd tok 4. plass i NM speed junior kvinner. 
  • I 2019 tok klubben en 9. plass i NM buldring yngre junior med Daniel Midttun og 11. og 13. plass i NM buldring med Markus Nikolai Bülow-Berntzen og Ian Hollows.