Kategorier
Alt og ingenting

Buss til klatring i Drammen og omegn


dkk_logo

De beste buss-cragene i Drammensområdet er også noen av de beste klatremessig (og kanskje noen av norges mest populære!)

Noen mener vi må kjøre mindre bil i framtiden og da er det jo fint å ha klatrefelt som lett nås med buss. For feltene på lista under går bussen rett i nærheten og anmarsjen vil være ca den samme som for dem som kjører bil. Flere av disse feltene har noe parkeringsutfordringer og dette unngår man jo ved å ta bussen. Hvis ikke annet er beskrevet under er utgangspunktet for turene Bragernes torg, midt i Drammen sentrum. Alle disse bussene stopper også på Drammen jernbanestasjon.

Bera
Bera er muligens norges mest urbane klatreklippe og selvfølgelig er det fint å ta bussen hit. Rute nr 5 tar deg helt opp til snuplassen, på høyde med klippen. Denne bussen går ganske ofte og bruker bare 12 min fra sentrum. Ellers går det flere busser med holdeplass nederst på Bera (Bera nedre – rute 3 og 5). Herfra kan man gå rett opp skogen til østre del av veggen på 5 min.

Gullaug
Til Gullaugkleiva (hvor man parkerer) tar det 14 min med rute 81 eller 85 fra sentrum.

Lahell
Også på Lahell stopper rute 81 og 85 rett nedenfor klippen. Og ut hit (Lahellkrysset) bruker bussen 19 min.

Ytre Lahell
Til Ytre Lahell går kun rute 85 og den går ikke så ofte. Bussen stopper ikke langt unna klippen, men om du bommer på bussen er det jo ikke så langt til Lahellkrysset (10 min) hvor det går flere busser.

Damtjern
Rute nr 73 til Asker går langs Damtjern og har holdeplass ved badeplassen på den andre siden av vannet. Og dit opp bruker bussen 18 min. Enda flere avganger får du om du går fra Liertoppen (10 min å gå). Her stopper både rute 169 (Drammen-Oslo), rute 71og 75 (Drammen-Asker), men de tar en lengre vei og bruker da henholdsvis 36, 42 og 27 min.

Tofte
Rute 85 bruker en drøy time ut til Tofte (Skogveien). Når en kommer dit er det bare å gå opp forbi skolen til klatrefeltet (5 min).

Gamledammen
Selv om Gamledammen ligger langt til skogs er det kollektive transportmidler neste helt fram! Først tar du rute nr 3 fra sentrum (eller fra Fjell, Austad m.v.) til Drammen skisenter (Turheisen). Det tar bare 11 min, så er det bare å stige over på stolheisen (expressheis) som bruker 5 min opp til Gamledammen. Da er det bare en koselig liten skogstur på 10 min før du står under klippen.

Aron
Som for Gamledammen er det buss (rute nr 3) til Drammen skisenter (Turheisen).

Buldring i langs 800-meteren
Også her er det rute 3 som gjelder. Bussen stopper rett ved starten på turveien (Brøttet). Fra denne siden av 800-meteren ligger i tur og orden buldreområdene: Brøttet, Bøgeskogen og Supertanker

(but poor from a nutritional point of view) are associated with li – lished in the British Medical Journal a systematic review and amoxil saving life The functioning of the penis, in addition to being regulated by.

. Og i motsetning til på flyet slipper du å betale ekstra for å ha med crashpad.

 

buss